SANT ESTEVE DE PALAUTORDERA

“La vila del Trail”

Sant Esteve de Palautordera

“La Vila del Trail”

Sant Esteve, situat als peus del Montseny és una de les principals portes al Parc Natural, amb el que si vols anar al Parc, cap a la zona del Poble del Montseny, Collformic o bé al Matagalls per dir alguns llocs, és gairabé de pas obligat si vens per l’AP7.

Limitem pel nord amb Fogars de Montclús, per l’oest amb Sant Pere de Vilamajor i pel sud amb Santa Maria de Palautordera.

Ens vols venir a veure? Doncs amb cotxe ho faràs per l’AP7 i per la carrera C35, les sortides si véns des de Barcelona per l’AP7 són les de Cardedeu, o bé la de Sant Celoni, si et vols estalviar un peatge nosaltres t’aconsellem la de Cardedeu, i si véns des de Girona, la millor és la de Sant Celoni, però també pots sortir per Hostalric, la carretera fins a Sant Esteve és bona i gairebé tota recta.
Que véns amb tren, doncs has de baixar al baixador de Santa Maria de Palautordera, l’estació queda una mica lluny de poble, una putada, són uns 4 o 5 km aproximadament, de tota manera hi ha servei de bus, informa’t al web de l’ajuntament de Palau.

https://www.smpalautordera.cat/el-municipi/transport-public-/ )

“Sant Esteve, la vila del Trail”

Que coi pots fer si ens véns a veura’ns? Buff!!! Si t’agrada la natura et faltaran hores, i si t’agrada menjar bé, els restaurants de la zona realment són una passada.

Però parlem del nostre tema, Sant Esteve és la “Vila del Trail”, curses com la “Marató del Montseny”, “La Ultra Montseny”, “La Sotabosc”, “El TSE”, “La Marxa de l’11 de setembre” la “Cursa de Santa Margarida” o bé La “Mini Trail” són filles de Sant Esteve, totes elles tenen el seu km 0 en els carrers de la nostra Vila.
Sant Esteve és un excel·lent Camp Base, perfecte per iniciar les teves sortides, des d’una tranquil · la a la més heavy que et puguis imaginar, això si, marcades poques, aquí hauriem de fer quelcom, la del “Tourdera” i el “Camí”, i circular cap, de manera que hauràs de tirar track o enginy. Que no saps com va un track? Que no tens gps? Doncs res, envia’t l’ubicació via whats, i tria un camí que ja tornaràs, t’assegurem que escullis el que escullis no et defraudarà.

Nosaltres t’aconsellem diverses sortides; suau i familiar la del “Tourdera” i fins al Castell de Montclús o dels “Moros” com en diem per la zona.
Més bèstia? Tira cap a Sant Elies, la panoràmica del Montseny és increïble i l’energia que es repira a l’ermita és unica, que vols més, segueix el PR que trobaràs a Sant Elies i arribaràs al Sui i Pla de la Calma, en total aqui més menys tens uns 30k anada i tornada.
Que et semblen pocs, doncs va mil homes, descarrega’t el track de la Marató de Montseny i ja saps 45k, el Matagalls, les Agudes i el Turo t’esperen si t’atreveixes.

De debò, tens mil rutes a peu o en btt, ja et pots treure la mandra de sobre, deixa el cotxe, la furgo o l’autocaravana en les àmplies zones d’aparcament de poble, en tens moltes i grans, i si vens en autocarava ho tens perfecte, i decobreix aquest fantàstic vila situada al cor del Montseny , perdre’t pels seus boscos, passeja per la riba de la Tordera, i parate a menjar en qualsevol dels restaurants de la zona, és una experiència brutal, a Sant Esteve passaràs un dia inoblidable, paraula.

On dormir, on endrapar i més ⇒

Festes, festetes i festatsses⇒

CA